Máy nước nóng nên mua loại nào thì tốt mà bạn không nên bỏ lỡ?

Në ditët e sotme, ngrohësi i ujit është një pajisje e domosdoshme në çdo familje. Sidomos në familjet me fëmijë apo të moshuar përdoren më shumë shishet e ujit të ngrohtë. Megjithatë, në treg, ka shumë lloje të ndryshme të ngrohësve të ujit, duke e bërë të vështirë zgjedhjen e përdoruesve Çfarë lloj ngrohës uji duhet të blej? Mirë. Pra, në këtë artikull, Cakhia TV dëshiron të ndajë me ju se cili lloj ngrohës uji është më i miri sot.

Informacione të përgjithshme për ngrohësin e ujit

Çfarë është një ngrohës uji?

Dushi me ujë të nxehtë dhe të ftohtë është një pajisje me energji elektrike me një dizajn të specializuar që vjen me një mekanizëm për ngrohjen e ujit me një shirit rezistence. Më pas, uji i nxehtë hidhet drejtpërdrejt përmes rubinetit për përdorim. Pothuajse menjëherë ndizni makinën pa pasur nevojë të përdorni rezervuarin për ruajtje.

Çfarë është një ngrohës uji?
Çfarë është një ngrohës uji?

Aktualisht, shumica e ngrohësve të ujit janë kryesisht për qëllime shtëpiake. Së bashku me kompletin vjen me sensorin e kontrollit të temperaturës, kontrolluesin e presionit, stafetën, valvulën e ujit dhe ndërprerësin e mbrojtjes nga zjarri ELCB, sensori i rrjedhës së ujit siguron siguri gjatë përdorimit.

Llojet e ngrohësve të ujit në treg

Ngrohës i drejtpërdrejtë i ujit

Ngrohësit e drejtpërdrejtë të ujit përdorin tel përçues termik për të ngrohur ujin shpejt pa pasur nevojë për një rezervuar uji për të vluar.

 • Avantazhi: Meqenëse nuk ka nevojë për një rezervuar uji, ai është mjaft kompakt. Për të kursyer hapësirë ​​në banjë. Shpejtësia e ngrohjes së ujit është e shpejtë sepse duke përdorur rezistencën, uji nxehet pothuajse menjëherë. Nuk ka rezervuar uji, kështu që ky ngrohës uji do të jetë më i sigurt se ngrohësi indirekt i ujit.
 • Defekt: Duhet të instalohet në një vend me presion të lartë uji dhe burim të qëndrueshëm energjie për funksionim të mirë. Temperatura e makinës nuk është shumë e lartë, kështu që nuk është e përshtatshme për vende me mot shumë të ftohtë.

Ngrohës indirekt i ujit

Ngrohësi indirekt i ujit ka një rezervuar të madh për ruajtjen e ujit pas ngrohjes së ujit brenda, kështu që duhet të përdoret në mënyrë të përsëritur.

 • Avantazhi: Falë rezervuarit të madh të ujit, 1 zierje mund të përdoret shumë herë. Pra, kjo makinë do të jetë më ekonomike se ngrohësi i drejtpërdrejtë i ujit. Vetëm duke përdorur makinën mund ta përdorni për shumë qëllime dhe zona të ndryshme në banjë. Makina ka një temperaturë të lartë ngrohjeje, kështu që është e përshtatshme për zona me mot të ftohtë.
 • Defekt: Për shkak se makina është e madhe dhe e rëndë, instalimi i makinës është gjithashtu i ndërlikuar dhe më i vështirë. Krahasuar me ngrohësit e drejtpërdrejtë të ujit, ngrohësve të tërthortë të ujit u duhet një kohë e gjatë për të vluar ujin. Për të përdorur një ngrohës uji indirekt, përdoruesit duhet të blejnë një ndarës shtesë të nxehtë dhe të ftohtë.
Tham Khảo Thêm:  Máy khuếch tán tinh dầu phòng lớn
Ngrohës indirekt i ujit
Ngrohës indirekt i ujit

Ngrohës uji me energji diellore

Ngrohësi diellor i ujit kursen energji elektrike për të gjithë familjen çdo muaj.

 • Avantazhi: Produkti është shumë efikas në energji sepse përdor energjinë diellore për të ngrohur ujin. Kontejnerët e mëdhenj duhet të përdorin ujë për shumë qëllime të ndryshme. Së bashku me shumë zona të ndryshme. Një makinë e plotë për të gjithë familjen.
 • Defekt: Instalimi i produktit është mjaft i vështirë dhe i ndërlikuar sepse makina është mjaft e rëndë. Temperatura e ujit varet nga rrezet e diellit, jo e përshtatshme për zona me lagështi, mot të ftohtë.

Ngrohës uji me rreze infra të kuqe

Ngrohës uji me rreze infra të kuqe është një lloj ngrohësi uji që përdor rrezet infra të kuqe për të ngrohur ujin në tuba. Në vend që të përdorni energji elektrike si ngrohësit e zakonshëm të ujit.

 • Avantazhi: Shumë i sigurt dhe ekonomik, sepse makina përdor rreze infra të kuqe, ngrohja do të bëhet më shpejt. Kurseni më shumë energji sesa ngrohësit e zakonshëm të ujit. Në të njëjtën kohë, për shkak se uji nuk bie në kontakt me energjinë elektrike, ngrohësit e ujit me rreze infra të kuqe janë shumë më të sigurt se ngrohësit e tjerë të ujit.
 • Defekt: Kostot e instalimit janë mjaft të larta në krahasim me llojet e tjera të ngrohësve të ujit.

Ngrohës uji me gaz

Ngrohës uji me gaz është një lloj ngrohës uji që përdor gaz për të ngrohur drejtpërdrejt ujin.

 • Avantazhi: Për shkak të përdorimit të gazit, ngrohësit e ujit me gaz kanë një shpejtësi ngrohjeje shumë të shpejtë. Ndihmon për të kursyer shumë në krahasim me ngrohësit elektrikë të ujit dhe mund të funksionojë mirë edhe pa energji elektrike. Temperatura e ujit është e lartë, e përshtatshme për zonat me klimë të ftohtë.
 • Defekt: Për shkak se përdoret gaz, ai është disi i pasigurt në krahasim me llojet e tjera të ngrohësve të ujit.

>>> Shih më shumë: A është e përshtatshme të blesh një ngrohës uji direkt apo indirekt?

Cila markë e ngrohësit të ujit është më e mirë?

Ferroli ngrohës uji

Ferroli nga Italia, u lançua në vitin 1955 me zonën kryesore të zhvillimit të industrisë së energjisë termike. Ishte një kohë kur Ferroli njihej si “banka e nxehtësisë e botës”.

 • Produktet Ferroli kanë 3 linja: Ngrohje direkte, ngrohje indirekte dhe ngrohje diellore.
 • Përveç dizajneve të ndryshme për t’ju ndihmuar të keni shumë zgjedhje, ky ngrohës uji ka gjithashtu një larmi kapacitetesh magazinimi (15 deri në 200 litra). I përshtatshëm për shumë njerëz, nga beqarët deri tek familjet me më shumë se 6 anëtarë, duke e bërë të lehtë për t’u përdorur.
 • Ky ngrohës uji është i pajisur me teknologji të avancuara: djegës antibakterial të veshur me argjend, rezervuarë të emaluar me titan, ndërprerës ELCB për të parandaluar rrjedhjet elektrike… drejt sigurisë dhe shëndetit të përdoruesve.

Ngrohës uji Ariston

Ngrohës uji Ariston
Ngrohës uji Ariston

Ariston është një markë e ngrohësve të ujit nga Italia, aktualisht më të shiturit në treg sot. Sidomos linja e drejtpërdrejtë e dushit me ujë të nxehtë. Ariston vazhdon të vendoset si një markë e cilësisë së lartë me një çmim të arsyeshëm.

 • Kutia për dizajn të papërshkueshëm nga uji IP25, siguron qëndrueshmëri gjatë gjithë përdorimit.
 • Makina ka 2 linja: ngrohës uji direkt me pompë/pa pompë dhe ngrohës uji indirekt me shumë modele të ndryshme.
 • Ngrohës uji Ariston jep vlerësim shumë të lartë në treg. Për shkak të veçorive të tij të jashtëzakonshme, kapaciteti i rezervuarit është 15 deri në 30 litra, i përshtatshëm për personat beqarë dhe familjet me më pak se 5 anëtarë.
 • E pajisur me ndërprerës ELCB për të parandaluar rrjedhjen e energjisë elektrike, dhe kur ka një rrjedhje elektrike, makina do të ndërpresë automatikisht energjinë, duke zvogëluar rrezikun e zjarrit dhe shpërthimit dhe duke mbrojtur sigurinë e familjes.
Tham Khảo Thêm:  [Đánh giá] Máy bơm lốp ô tô loại nào tốt nhất hiện nay

Ngrohës uji Panasonic

Me një markë të famshme globale, me një histori të gjatë si Panasonic, përdoruesit do të ndihen më të sigurt kur vendosin të zgjedhin. Shumica e ngrohësve të ujit të Panasonic të pranishëm në Vietnam janë prodhuar në Malajzi.

 • Makina ka një kapacitet prej 3500 – 4500 W, kështu që nxehet shpejt për të siguruar nevojat e të gjithë familjes.
 • Zhvillimi i larmishëm i 2 ngrohësve të ujit direkt me pompë/pa pompë dhe ngrohës uji indirekt.
 • Sistemi ELCB kundër goditjes siguron sigurinë e konsumatorit.
 • Sensori inteligjent i rrjedhës fiket automatikisht kur rrjedha e ujit në dalje është më pak se 2 litra/min. Në mënyrë që makina të mos funksionojë mbi kapacitetin dhe kurseni energjinë elektrike për ju.
 • 9 veçori sigurie: shkëput menjëherë energjinë në 0,05 sekonda kur zbulon rrjedhje elektrike. Ose amperazhi kalon 15 mA. Makina ka sensor të temperaturës, rezistent ndaj rrjedhjeve, ndërprerës rrjedhjeje, izolim të rrymës dhe material jo të djegshëm…

Ngrohës uji Electrolux

Electrolux është gjithashtu një nga markat që vendosin sigurinë në radhë të parë kur dizajnojnë produktet e tyre të ngrohësve direkt të ujit. Shumica e produkteve Electrolux në treg prodhohen në Malajzi. Me avantazhin e dizajnit të thjeshtë, dizajnit kompakt, i lehtë për t’u instaluar.

Ngrohës uji Electrolux
Ngrohës uji Electrolux
 • Electrolux ka linja direkte dhe indirekte të ngrohësve të ujit, duke ofruar një larmi modelesh dhe çmimesh që variojnë nga linjat e lira të produkteve nga vetëm 1.5 deri në 2 milion dong. Deri në linjat më të avancuara me çmime që variojnë nga 5 milionë VND.
 • Linja direkte me pompë / pa pompë zakonisht është e pajisur me një kapacitet ngrohjeje deri në 3500 – 4500 W për t’i shërbyer çdo familjeje.
 • Ka një dush me 5 mënyra spërkatjeje nga të lehta në të forta, duke krijuar një ndjenjë të rehatshme relaksi për përdoruesin. Pas një dite të lodhshme pune ose studimi.
 • Për makineritë indirekte me kapacitet nga 15 deri në 30 litra, të përshtatshme për familjet me jo më shumë se 5 anëtarë.
 • Përveç përdorimit të një vaskë të nxehtë indirekte për larjen, mund të shtoni linja uji. Për të instaluar një lavaman, për të larë enët dhe për të dezinfektuar ujin e nxehtë, mbroni familjen tuaj, veçanërisht me fëmijët.
 • Çmimi i produkteve të ngrohësve të ujit varion nga niveli mesatar në atë të lartë. Në varësi të linjës dhe funksionit, varion nga 1.8 në 4 milion VND.

Top 5 ngrohësit më të mirë të ujit sot që nuk duhet të humbisni

Nëse nuk dini cilin ngrohës uji të blini në mesin e shumë ngrohësve të ujit në treg. Dhe duke iu përgjigjur pyetjes se cili lloj ngrohës uji është i mirë, Ruy do të prezantojë disa linja të njohura dhe më të vlerësuara të ngrohësve të ujit sot.

Tham Khảo Thêm:  [Review] Top 5 máy hút chân không loại nào tốt phù hợp cho bạn

Panasonic DH-3RP2VK

Panasonic DH-3RP2VK ka një dizajn kompakt për instalim të lehtë në mur pa zënë shumë hapësirë ​​gjatë përdorimit. Produkti është i përshtatshëm për familjet me banjo të kufizuara. Produkti ka një kapacitet prej 3500 W për funksionim të fuqishëm, duke shkurtuar kohën e ngrohjes së ujit.

Panasonic DH-3RP2VK ngrohës uji
Panasonic DH-3RP2VK ngrohës uji

Produkti është i pajisur me funksionin e mbrojtjes nga goditja elektrike ELCB. Dhe automatikisht ndërpret energjinë brenda 0,1 sekondave kur ka një rrjedhje të energjisë. Ose amperazhi tejkalon nivelin e lejuar. Makina ka një dizajn të bukur, duke kontribuar në elegancën dhe modernitetin e hapësirës së banjës së familjes suaj.

Çmimi referencë: 4 000 000 VND

Ariston SMC45PE-VN

Ngrohës uji Ariston SMC45PE-VN
Ngrohës uji Ariston SMC45PE-VN

Ngrohësit e ujit Ariston janë lider në industri, me një dizajn jashtëzakonisht luksoz dhe modern. Në të njëjtën kohë, makina është e pajisur edhe me shumë teknologji të avancuara të sigurisë si teknologjia inteligjente kundër djegies. Teknologji ELCB kundër goditjes dhe teknologji e qëndrueshme e temperaturës. Me një kapacitet maksimal prej 4500W të rehatshme për nevojat tuaja. Ariston SMC45PE-VN meriton të jetë një nga ngrohësit më të mirë të ujit në dispozicion sot.

Çmimi referencë: 4 200 000 VND

Ferroli Divo SDP 4.5S

Ngrohës uji Ferroli Divo SDP 4.5S
Ngrohës uji Ferroli Divo SDP 4.5S

I përket linjës së ngrohësve të ujit direkt nga marka Ferroli, ngrohësi i ujit Ferroli Divo SDP 4.5S ka një dizajn jashtëzakonisht modern dhe luksoz. Makina është vetëm 7 cm e trashë, duke e bërë instalimin një banjë që kursen hapësirë. Jo vetëm kaq, makina është e pajisur edhe me një ekran të përshtatshëm LED për rregullimin e veçorisë së temperaturës. Ferroli Divo SDP 4.5S ka shumë teknologji moderne kundër goditjes ELCB, teknologji të ngrohjes së shpejtë.

Çmimi referencë: 3 500 000 VND

Ariston SB35E-EN

Ngrohës uji Ariston SB35E-EN
Ngrohës uji Ariston SB35E-EN

Ariston SB35E-VN është një ngrohës uji i nivelit të ulët të markës Ariston. Edhe pse është një makinë e nivelit të ulët. Por Ariston SB35E-VN është i pajisur me shumë teknologji moderne. Për të garantuar shëndetin dhe sigurinë e përdoruesve. Njësoj si standardi i përputhshmërisë elektromagnetike EMC dhe teknologjia kundër goditjes ELCB. Fuqia deri në 4500W, duke plotësuar nevojat e shumicës së familjeve.

Çmimi referencë: 2 000 000 VND

Midea DSK45Q

Ngrohës uji Midea DSK45Q
Ngrohës uji Midea DSK45Q

Midea është një markë që sjell produkte cilësore me çmime të arsyeshme dhe ngrohësit e ujit Midea nuk bëjnë përjashtim. Pavarësisht çmimit të ulët, Midea DSK 45Q është plotësisht i pajisur me teknologji sigurie dhe ekonomike si teknologjia kundër goditjes ELCB. Kjo është një zgjedhje e arsyeshme për familjet që vendosin kriteret e kursimit në radhë të parë.

Çmimi referencë: 1,300,000 VND

>>>Shiko më shumë: Si të përdorni ngrohësin indirekt më të detajuar të ujit për fillestarët

konkludoni

Pra, Cakhia TV sapo ju ka ndihmuar të zgjidhni cilin ngrohës uji të blini. Ashtu si me çdo pajisje shtëpiake, përpara se ta blini dhe ta përdorni. Ju duhet të dini qartë informacionin e produktit për të shmangur gabimet në blerje ose për të bërë keqardhje më vonë. Shpresojmë me ndarjen e mësipërme të Cakhia TV. Ju mund të zgjidhni ngrohësin më të mirë dhe më të përshtatshëm për familjen tuaj.

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Máy nước nóng nên mua loại nào thì tốt mà bạn không nên bỏ lỡ? . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

© 2023 Cakhia TV - WordPress Theme by WPEnjoy